Educarea emoțiilor presupune un model educațional integrat, care urmărește nu doar partea cognitivă și rațională a învățării, ci și partea emoțională și relațională.

Educația se schimbă, se transformă în ceva mai mult decât într-o simplă instituție care transmite cunoștințe și unde cineva îți spune la cine sau la ce poți aspira în viitor. Sau noi așa vedem lucrurile la Kidoo Care. Acum vine timpul pentru creativitate, inovație, transmiterea valorilor … și a emoțiilor; pentru că, până la urmă, la ce se folos atât de multă cunoaștere dacă copilul nu știe să trăiască în societate sau să spună ce simte oamenilor din jurul său…?

În primii ani de viață, cei mici încearcă să percepă și să înțeleagă cum funcționează tot ceea ce îi înconjoară, astfel încât cu cât au mai multe instrumente și cunoștințe despre emoții, cu atât mai bine vor înțelege că acestea au un loc esențial în viețile noastre, fiindu-le mai ușor să învețe să le gestioneze și să le accepte.

În fapt, pentru copiii din etapa 0-3, ceea ce nu este numit, nu există. De aceea, este foarte important ca educatorii și părinții să le dea emoțiilor un nume, să-i învețe să nu le judece și să le accepte, oferindu-le în același timp instrumente pentru a le gestiona.

De aceea, la Kiddo Care ne propunem să cunoaștem emoțiile și să le facem vizibile, lucrând în fiecare zi pentru ca educația emoțională să joace un rol esențial în prima etapă a învățării. Ca educatori, ne străduim în fiecare zi să fim acel model de adult care promovează alfabetizarea emoțională, adică să punem în cuvinte ceea ce micuții simt, să-i însoțim cu multă afecțiune și fără a-i judeca și să le oferim instrumente, astfel încât puțin câte puțin să învețe să recunoască emoțiile, să le exprime și să înțeleagă toate trăirile emoționale, atât trăirile proprii, cât și ale celorlați, pentru a le gestiona și a le răspunde adecvat.

Credem cu tărie că o dezvoltare socio-emoțională sănătoasă devine o sursă puternică de sprijn pentru o învățare continuă, potențând orice acțiune a micuțului și determinând evoluții armonioase în toate celelalte arii de dezvoltare.