ABORDAREA NOASTRA

Suntem un Centru Educațional care îndrăgește copilăria timpurie și care și-a deschis porțile în 2019. Ne propunem să creăm un sistem educațional de calitate, în care copiii de la 0 la 3 să își atingă potențialul maxim.

Promovăm conceptul de educație de la 0 ani și venim în sprijinul familiei pentru a însoți copilul în dezvoltarea și educația sa.

Suntem facilitatori și partenerii familiei tale în aventura copilăriei timpurii. Ne străduim să construim împreună pentru micuții noștri o bază solidă pe care să poată clădi în continuare, cu încredere și siguranță, propria viață.

Metodologia după care ne ghidăm este inspirată din diferite modele educaționale, Disciplină Pozitivă și Neuroștiințe, încercând să extragem în practica de zi cu zi tot ce e mai bun pentru cei mici. De asemenea, programele noastre au în vedere și aspectele socio-emoționale, educând emoții, sentimente și abilități de relaționare.

Zi de zi, ne ghidăm după următoarele principii:

Fiecare copil are nevoie de atenție individualizată

În copilăria timpurie nevoile sunt multe și imediate, fiind realmente important să fie însoțite, fiecare în parte, într-un mod individual. Orice micuț are propriul ritm: doarme cât are nevoie, mânâncă cât are nevoie, caută un adult care să-l ajute să se liniștească atunci când are nevoie etc.  De aceea, a răspunde cu promptitudine și empatie la cerințele lor este esențial pentru noi, fiind unul din pilonii de bază pentru bunăstarea micuților. În acest sens, la Kiddo Care micim grupele și dublăm personalul educațional. Un grup de 15 copii cu un singur educator nu este același lucru cu un grup de 12 copii cu 2 educatori. La fel, un raport de 6 bebeluși la 2 educatori ne permite o atenție diferită.

Fiecare copil este protagonistul propriei sale dezvoltări și învățări, iar noi avem încredere în ei

Credem, în mod ferm, că cei mici învață prin testare, observare și joacă. La Kiddo Care folosim puține jucării tradiționale și multe materiale „atipice”. Propunerile noastre se bazează pe oferirea de materiale pentru manipulare, experimentare și interacțiune, însoțindu-i pe cei mici să-și lucreze creativitatea, gândirea critică și învățarea prin descoperire.

Jocul

Prin intermediul jocului, copiii, în mod spontan, explorează, învață să relaționeze, își cunosc limitele, descoperă lumea ce îi înconjoară, se cunosc pe ei înșiși și pe cei din jur. Practic, își dezvoltă cunoștințele prin joc și pentru asta noi îi susținem mereu și ne gândim la un mediu în continuă adaptare.

Emoțiile contează

Proiectul nostru acordă o mare atenție aspectelor afective și emoționale. Considerăm că în această etapă, 0-3 ani, stabilirea unei baze afective și emoționale este prioritară, fiind condiția necesară pentru un progres în orice alt domeniu al educației timpurii.

Îmbrățișările, alinările și grija nu înseamnă că-i răsfățăm

Calitatea relațiilor afective trăite în prima etapă a vieții își lasă amprenta. Faptul că te simți în siguranță, ascultat și apreciat, favorizează o bună dezvoltare psiho-afectivă, fapt care necesită o îngrijire atentă, iubitoare și respectuoasă cu personalitatea fiecărui copil.

Relațiile emoționale au nevoie de răspuns

Ne dorim să punem bazele unei personalități sănătoase și echilibrate. Însoțim copiii fără a-i judeca și respectându-le emoțiile. Când un copil plânge nu-i spunem „Calmează-te!” sau „Nu se întâmplă nimic!”, ci oferim calm prin tonul vocii și contact fizic, ajutându-l să înțeleagă ce i s-a întâmplat și punând nume emoției.

Mediu trebuie să ofere siguranță emoțională

Atașamentul și legătura afectivă cu adultul din sală sunt decisive pentru siguranța emoțională a celor mici. Pentru a oferi o atenție personalizată e nevoie să se lucreze la crearea unei legături puternice cu una din persoanele adulte din sală. Până ce legătura e una solidă, e nevoie de atenție personalizată, de multe ori 1 la 1. Atfel, grupul trebuie să fie unul mic. Prin raportul mic educator-copil ne propunem să favorizăm un climat calm, respectuos, care să ofere încredere și siguranță emoțională, și care să-l ajute pe cel mic să se simtă ca acasă.

Întreaga familie face parte din programul Kiddo Care

Este esențial ca familiile să devină o parte activă din programul Early Learning With Kiddo, nu numai pentru micuți, ci și pentru întreaga comunitate pe care o formăm. De aceea, ținem la relaționarea zilnică și organizăm periodic activități pentru părinți.

Dacă simți că suntem compatibili cu familia ta, așteptăm cu mare drag să vă cunoștem!

OAMENII KIDDO CARE

ADINA TRITEAN
Co-fondator Kiddo Care; Psiholog licențiat; „Educator de bebeluși” cu o experiență practică de 7 ani în educația timpurie; Educator Certificat în Disciplină Pozitivă pentru Familii; Membru Positive Discipline Association
Afla mai multe
ALEXANDRA CIOBAN
Co-fondator Kiddo Care; Psiholog în formare psihoterapia familiei; Educator Kiddo Care; Educator Certificat în Disciplină Pozitivă pentru Familii; Membru Positive Discipline Association
Afla mai multe
DIANA CULEA
Psiholog licențiat cu formare în psihologia cognitiv-comportamentală; Educator Kiddo Care
Afla mai multe
RALUCA MARINA
Psiholog licențiat; Educator Kiddo Care
Afla mai multe

CE SPUN DESPRE NOI CEI CARE NE CUNOSC

„Eu nu am vrut să o dau pe X la creșă iar intrarea la gradi am vrut să fie cât mai târzie, însă v-am găsit pe voi și locul creat de voi….și mi-am schimbat părerea. Am văzut-o pe X ce ușor s-a adaptat, ce repede s-a atașat de voi și de căsuța Kiddo, am văzut cu câtă bucurie venea la voi și întreabă de voi, încă mai fredonează cântecele și face o parte din rutinele de la grădi. Va îmbrățișam cu drag și dor mare!”

„Naturalețea educatoarelor și faptul că am avut ocazia să petrec o lună la centru alături de copilul meu, în perioada de acomodare, m-a făcut să am încredere sa îl las pe mâinile lor. 

Perioada de adaptare a fost suficient de lungă și a oferit timp relaxat, atât copilului să învețe rutina locului alături de mine, cât și mie posibilitatea de a ști exact unde îmi las copilul și ce face el în timpul petrecut la cresa. Activitățile propuse copiilor sunt variate și acestia sunt invitați să participe în funcție de interesul lor fără a fi presați în vreun fel și culmea, participă toți 🙂 

Experiența educatoarelor și capacitatea lor de autoreglare în situații presante e de admirat. Am senzația că nu puteam găsi un loc mai potrivit pentru copilul meu!” 

„Încă din prima zi de acomodare, am fost cuceriți de atmosfera caldă și primitoare, Emma fiind încântată de activitățile zilnice, de ceilalți copii și de educatoare. Probabil momentul preferat al zilei pentru toți este timpul petrecut în curte, unde este amenajat un loc de joacă adecvat activităților în aer liber. Fetele sunt foarte atente, răbdătoare și este evidenta pregatirea lor.”

”Sunt foarte mulțumită de alegerea făcută – mi-am dorit ca Filip sa meargă la creșă de la 6 luni și am gasit în programul ”Early Learning With Kiddo” exact ce aveam nevoie. Mi-a plăcut că perioada de acomodare a fost adaptată după nevoile fiecarui copil (foarte scurtă în cazul nostru), iar programul zilnic conține tot ce are nevoie un copil: mâncare de calitate, grijă și atenție, distracție și bună dispoziție, explorare și învățare de lucruri noi, interacțiune cu ceilalți copii, timp petrecut afară și somn liniștit. Apreciez în mod deosebit grija pe care fetele o poartă fiecarui copil în parte, cum adaptează activitațile în funcție de abilitățile fiecărui copil și modul în care se conectează cu fiecare dintre ei din punct de vedere emoțional.  Sunt sigură că Filip merge cu plăcere în fiecare zi, iar eu mă bucur că este în siguranță și are parte de multa distracție –  în fiecare după-masă pe drumul spre casă îmi ”povestește” cu veselie, pe limba lui, despre ce a facut în cursul zilei. Muțumesc mult pentru tot ceea ce faceți în fiecare zi și că ne ajutați și îndrumați și pe noi să folosim tehnici din educația pozitivă și să punem accent pe dezvoltarea emoțională a copiilor noștri.”

„Un colț de acasă, prin atitudine, spațiu, dedicare și drag pentru copii. Fetele sunt magice cu copiii, răbdătoare și perseverente în a-i iniția pe micuți în „minunile” lumii.”

„Când v-am întâlnit nu era în plan ca S să meargă la creșă, erau doar gândurile mele: că mi-ar plăcea să socializeze cu alți copii sub îndrumarea cuiva care să pună accentul pe dezvoltarea relațiilor dintre ei,  dar și să reușească să se desprindă lin de mine. V-a îndrăgit pe loc și când am văzut cât de mult îi plac activitățile cu voi din cadrul atelierelor, am decis să venim și la programul Early Learning With Kiddo. Mă bucur pentru decizia asta, am văzut ce frumos a evoluat.”

POVESTEA NOASTRA

A fost nevoie de:

2 oameni frumoși, 2 bagaje de cunoștinte, 2 bagaje de experiență, 2 doze de dorință, 2 doze de curaj, 2 doze de ambiție, 2 doze de încredere, 2 doze de nervi tari, 2 doze răbdare, 2 doze de perseverență, multă pasiune (cât cuprinde), multă dăruire (cât cuprinde) și o mulțime de prieteni și oameni dragi!

Apoi…

…s-au pus la un loc toate ingredientele, s-au amestecat încontinuu timp de zeci de zile, s-a lucrat la detalii vreo câteva zile și…iată: Kiddo Care s-a concretizat!

Este un loc pentru noi și pentru tine! Un loc pentru copii, părinți, bunici și prieteni. Este un loc pentru familie! Un loc unde fiecare este îmbrățișat pentru ceea ce este, așa cum este! Un loc unde fiecare poate crește frumos și armonios, primind toată grija și tot sprijinul de care are nevoie. Un loc unde găsești oameni care cred în tine, care îți dau libertatea de a fi tu, autentic și care muncesc alături de tine ca să ajungi acolo unde îți dorești!

Un loc unde se creează povești și amintiri frumoase! Un loc plin cu mici minuni și o copilărie trăită fără grabă!

Cariere

Colaboratori

Rue Atelier

Ilustratie

CONTACTEAZA-NE!