AZI, 2 ANI CU KIDDO, 2 ANI CU SENS

Prima zi.

Prima aniversare.

Azi, revoluționarii doi ani.

Azi, doi ani cu Kiddo, doi ani cu sens.

Trăit intens, acesta a fost cel de-al doilea an Kiddo. Aș putea spune că parcă ieri a fost prima zi când am deschis porțile căsuței Kiddo. Dar, stând la o poveste cu Adina și uitându-ne împreună la toate semnificațiile care au roit în jurul nostru, ne-am dat seama că sentimentul pe care îl avem este unul diferit. Au fost multe zile, multă muncă și angajament, multe experiențe și multă viață, toate răsunând cu și printre noi, iar acea primă zi a rămas undeva îndepărtată în memoria noastră…

….uneori entuziasm, alteori compromis, mereu efort pentru a putea fi aici cu și pentru copilăria timpurie.

Chiar dacă primii doi ani au fost intenși, a fost o experiență grozavă care ne-a forțat să reînnoim idei, să ne gândim mai mult la alții și la cum să comunicăm cu ei, să reflectăm asupra lucrurilor și asupra modului în care le facem, ne-a deschis mintea către alte abordări, ne-a învățat să împărtășim, să respectăm mai mult si mai bine … și ne-a amintit zi de zi cum să ne reinventăm.

Proiectul Kiddo, ambițios în încercarea lui de a depăși limitele educației timpurii din spațiul și timpul pe care îl trăim, s-a bazat mereu pe un vehicul neprețuit – dragostea pentru copilăria timpurie. Cu alte cuvinte, prima și ultima noastră motrivație – în care de multe ori ne imersăm și ne preia voința – această dorință enormă de a aduce mai aproape importanța primilor trei ani din viață și a răspândi entuziasmul și dedicarea pentru această etapă de vârstă, au fost mereu temeiul și ancora noastră.

De aici înainte ne-am dori ca proiectul Kiddo să crească autonom, puternic și sănătos. Ne-am dori să fie liber, cu spirit critic și creativ. Știm deja că dezvoltarea lui este înconjurată de înțelegere și afecțiune, a noastră și a voastră, și vă suntem recunoscătoare.

Azi, inimile noastre sunt mai bogate! Cu recunoștință, mulțumim că-i permiteți căsuței Kiddo să aibă un motiv de a fi!

P.S. Etapa timpurie merită să fie cunoscută. Fără a fi, nu poate fi pusă în valoare!